026 - 3622743 info@hvr-velp.nl

Extra energietoeslag van €500,- voor huishoudens met laag inkomen

Huishoudens met een laag inkomen hebben kortgeleden een eenmalige toeslag van €800,- ontvangen. Doordat de energieprijzen nog altijd erg hoog zijn, komt er een aanvullende toeslag van nog eens €500,-. Alle inwoners die de eerdere €800,- hebben ontvangen, krijgen de extra toeslag automatisch op hun rekening. Er hoeft geen extra aanvraag gedaan te worden. Inwoners die de toeslag hebben aangevraagd en nog niet hebben ontvangen krijgen bij toekenning de € 1300,- uitbetaald

Aanvragen

De gemeente nodigt inwoners die nog geen aanvraag gedaan hebben uit om dit alsnog te doen. Dit kan digitaal via https://aanvragen.gezondverzekerd.nl/energietoeslag/selfassessment.

Twijfelt u of u in aanmerking komt of heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Kijk op: www.rheden.nl/energietoeslag. De Formulierenhulp van Humanitas of de sociaal raadsvrouw van Incluzio kunnen inwoners helpen tijdens inloopspreekuren met het aanvragen van de toeslag. Goed te weten: de gemeente beoordeelt aanvragen alleen op inkomen (maximaal 120% van de bijstandsnorm) NIET op vermogen (spaargeld, huis, auto etc).

De inloopspreekuren van de sociaal raadsvrouw van Incluzio zijn op:

-Maandagochtend van 09.00 tot 12.00 uur in Buurthuis De Poort in Velp.

-Woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur in Pand 31 in Dieren.

U kunt daarnaast ook op afspraak bij haar terecht. Hiervoor kunt u contact opnemen met het informatiepunt in uw dorp. Adressen en openingstijden vindt u op de website van Incluzio (www.incluziorheden.nl/informatiepunten).

De inloopspreekuren van de Formulierenhulp zijn op:

-Maandagochtend van 09.30 tot 11.30 uur in het Duynhuis, Van der Duyn Van Maasdamstraat 63 in Dieren.

-Woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in buurthuis De Poort, Heeckerensstraat 201 in Velp.

-Donderdagochtend van 09.30 tot 11.30 uur in het Dorpshuis, Mr. B. van Leeuwenplein 3 in Rheden.