Startsein week van de energierekening voor huurders

13-10-2014 | Vanaf vandaag rijdt de energiecamper van de Nederlandse Woonbond door het land om huurders te helpen hun energierekening omlaag te krijgen. Tot en met vrijdag 17 oktober toert de Energiecamper van door het land in het kader van de week van de energierekening.

Minister Blok opende de Week van de Energierekening voor huurders afgelopen zaterdag tijdens de Landelijke Huurdersdag in Ede. Huurders kunnen de camper gratis laten voorrijden en advies krijgen.

Ieder jaar in de derde week van oktober vindt de Week van de Energierekening plaats. Met de kreet ‘Help mij omlaag’ krijgen consumenten dit jaar tips om hun energierekening te verlagen. Ook zijn er diverse acties om energie besparen makkelijker te maken. In dit kader doet de Woonbond een Energietoer door Nederland. ‘Een lagere energierekening is goed voor het klimaat, goed voor de portemonnee van de huurder, en zorgt ervoor dat huurders comfortabeler wonen’, zegt Barbara Klomp van het energieteam van de Woonbond. De Energiecamper stopt bij huurders voor de deur. De Woonbond checkt in een uur tijd de kwaliteit van de woning en kijkt daarbij bijvoorbeeld naar isolatie, ventilatie, beantwoordt vragen over de energierekening en geeft vele tips. Huurders hebben zich daar de afgelopen weken al massaal voor een bezoek van de camper opgegeven. Aanmelden kan nog tot uiterlijk vanavond via www.woonbond-energieweek.nl

Lagere woonlasten

Energiebesparing is voor de Woonbond een belangrijk speerpunt. Energiebesparing kan bijdragen aan lagere of beheersbare woonlasten voor huurders, naast een gematigd huurbeleid en een goed werkende huur- of woontoeslag. Bovendien zorgt het voor een beter comfort en gezonder binnenmilieu. Door gericht energie te besparen in huurwoningen kunnen de woonlasten van huurders effectief worden beperkt.

De Week van de Energierekening is een initiatief van Milieu Centraal, De Woonbond, VVE Belang, VACpunt Wonen, Vastgoed Belang en het Ministerie van BZK.

(bron: Woonbond)

© Huurdersvereniging Rheden