Kijkmiddag voor bewoners Van kolplein en omgeving te Velp

12-12-2014 | Afgelopen dinsdagmiddag was er gelegenheid voor de bewoners van het Van Kolplein en omgeving om een kijkje te nemen in de woningen die op dit moment opgebouwd worden. Van de eerste woningen is het hoogste punt bereikt en start de fase van afwerking.

In de wijk worden 86 woningen gesloopt en 80 woningen teruggebouwd. Dit gebeurd in 3 fases. De bouwcombinatie Optimum Plus en Vivare gaven aan zeer tevreden te zijn over de ontwikkelingen en het tempo waarin de bouw verloopt. “in 12 weken is het bestaande huis gesloopt en staat er een nieuwe woning” Door deze korte bouwtijd verkleinen Vivare & Optimum Plus de overlast voor de omwonenden en zorgen ze dat de bewoners weer snel terug kunnen naar hun nieuwe huis.

Veel genodigden, belangstellenden, en toekomstige bewoners waren op deze kijkdag afgekomen. Zij werden ontvangen in een tent in de Herman Heijermansstraat. 4 woningen in deze straat waren opengesteld voor een bezichtiging.

Vivare informeert haar huurders gedurende dit mega project zoveel mogelijk over de stand van zaken, middels brieven en op de website www.velpzuidstraks.nl en heeft de huurders in het voor-traject mee laten denken over de bouw en persoonlijke wensen. De huurders uit fase 1 hebben keuzes kunnen maken uit bijvoorbeeld de maat van tegels, kleur van de keuken en tegen een meerprijs een tweede toilet of openslaande tuindeuren. Deze verschillen waren binnen de 4 huizen zichtbaar en voor de huurders die in een later stadium een keuze mogen maken een ideale gelegenheid om dit te bekijken.

De werkzaamheden liggen op schema en als het mee zit kunnen de huurders in fase 1 hun nieuwe woning betrekken in maart 2015. Op 8 december is er in De poort een inloopbijeenkomst van de gemeente waarbij de plannen voor het openbaar gebied gepresenteerd wordt. Het Van Kolplein en omgeving zal na de oplevering van de nieuwbouw een andere inrichting krijgen. Naar verwachting zal dat medio 2016 zijn.

Het Van Kolplein is één van de projecten in de aanpak van Vivare in Velp Zuid die bijdragen aan een ruime groene wijk waar bewoners veilig kunnen wonen en opgroeien.

(bron: Rheden Nieuws)

© Huurdersvereniging Rheden